2022-05-26 13:34:22• hírek • közlemény

Július 8-án és 9-én fiatalított Véndiáktalálkozó!

Archív felvétel. Forrás: Szatmárnémeti Véndiákszövetség Facebook-oldala
Archív felvétel. Forrás: Szatmárnémeti Véndiákszövetség Facebook-oldala

A nyári program kavalkádban ne feledkezzünk meg júliusban a szatmári és környékbeli magyarság egyik legelismertebb rendezvényéről, a Véndiáktalálkozóról, mely idén számos meglepetést tartogat.

Az idei nyár számos fesztivált, rendezvényt kínál a szatmáriaknak, s az újszerű események mellett a már hagyományos programok is megszervezésre kerülnek. Az egyik legnagyobb múlttal rendelkező esemény, a sokak által várt Véndiáktalálkozó idén a hagyományokhoz híven július második hétvégéjén, azaz július 8-án és 9-én lesz.


- Idén jubileumi Véndiáktalálkozó keretében találkozhatnak az egykori szatmári diákok, immár 30. alkalommal kerül megszervezésre a szatmári és környékbeli magyarság egyik közkedvelt rendezvénye. A jubileumi találkozóra a már megszokott programok mellett újdonságokkal, meglepetésekkel is készülünk, ám annyit elmondhatunk, hogy az egész család számára készülünk tevékenységekkel, programokkal, így bátran szervezheti minden korosztály a találkozóját, mindenki megtalálja majd a számára, családtagjai számára megfelelő programot pénteken és szombaton - mondják a Véndiáktalálkozó lelkes szervezői, akik igyekeznek a hagyományos programokat, újszerű, fiatalos eseményekkel tarkítani. A fiatalos eseményekről a szervezésbe és a programok összeállításába bevont fiatalok gondoskodnak, hiszen a Szatmárnémeti Véndiákszövetség elérkezettnek látja az időt a fiatalításra.


- A Véndiáktalálkozó a pandémiás évek után idén ismét megszorítások nélkül kerül megszervezésre, így bárki részt vehet majd a pénteki eseményeken, illetve a szombati programokon. Igyekeztünk minden eddiginél változatosabb kulturális, irodalmi, történelmi témájú előadásokkal, könyvbemutatókkal és közösségi élménnyel készülni, egy hétvége alatt 15-nél is több program várja az egykori szatmári diákokat - hangsúlyozzák a szervezők, akiktől megtudtuk, pénteken 17 órakor a Dinu Lipatti Filharmónia nagytermében kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, melynek keretében az alapító tagok köszöntésére is sor kerül, majd komolyzenei koncert következik, s ugyancsak pénteken 19 órától a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban kölcseys néptáncosok találkozója lesz, amely táncházzal zárul.


Ahogy a korábbi években is a szombati eseményeknek a Szatmárnémeti Református Gimnázium udvara ad otthont, 11 órakor becsengetnek, majd az érettségi találkozós osztályok bevonulása és a zászlók felszalagozása következik. Az egész napi programok közül megemlíthetjük a fiatal szatmári tehetségek koncertjeit, majd 17.30 és 18.30 között a Mindörökké Beatles produkció tekinthető meg a szatmári művészek előadásában, 19 órától pedig a magyarországi Villon trió. Az esti órákban, 20.40 órától a Funk You zenél, 22.30 órakor pedig „Újra itt van a nagy csapat...” jeligével éjfélig tartó buliról gondoskodnak Vargáék. 24 órakor búcsúdal zárja a 30-adik, jubileumi Véndiáktalálkozót.


Mindazok, akiknek érettségi találkozója lesz, nyugodtan tervezzenek, hiszen lehetőség lesz az osztálytermek lefoglalására, így korhű helyszínen lehet majd az egykori emlékeket felidézni. A szombat délutáni programokra pedig asztalfoglalás lehetséges, ahogyan az a korábbi években is volt.


Részletes programmal, amely tartalmazza a kiállítások, könyvbemutatók és egyéb programok információit, júniusban jelentkezünk. A Véndiáktalálkozóval kapcsolatban a Szatmárnémeti Véndiákszövetség Facebook-oldalán lehet újdonságokat, aktualitásokat olvasni, kövessenek bennünket közösségi oldalunkon is.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: